10. februar 2018 – 37. Drameljski pohod

V soboto, 10.2.2018 je bilo v Dramljah, kljub  – 5 stopinj C  in rahlemu  sneženju zelo živahno.  Na 37. pohod po drameljski planinski poti se je podala 400 glava množica pohodnikov. Prehodili so označeno okrog  20. km dolgo zasneženo planinsko krožno pot, ki se je tudi letos  začela v gasilskem domu v Dramljah. Pohodniki so dobili startni kartonček in se podali na pravo zimsko pot. Preko zasneženih hribčkov so pohodniki prešli kontrolne točke organiziranega pohoda, popili čaj, si vtisnili kontrolne žige in si spotoma ogledali  znamenito Žiško kartuzijo in gostilno Gastuž, ter nadaljevali na Uršulo do planinske postojanke.

Del poti so hodili po poti, kjer je leta 1944 legendarna XIV osvobajala naše kraje.

Domačini pa so na kontrolnih točkah in ob poti pripravili še kaj za pod zob.

Na Uršuli v planinski postojanki je bil zaključek pohoda z vpisom pohodnikov in podelitvijo značk in priznanj.

Za 37. pohod smo se dobro  pripravili. Marljivi drameljski planinci smo postorili vse potrebno, da so se udeleženci pohoda počutili v Dramljah prijetno, se na zaključku malo poveselili in zadovoljni nadaljevali pot domov.

Veseli smo, da je pohod po DPP dobro obiskan, da ljudje radi prihajajo v Dramlje, nas spodbujajo, da  pridejo na 38. pohod!

Pohod po Drameljski Planinski Poti ni dogodek samo za PD in KS Dramlje, ampak je postal  priljubljen tradicionalen pohod za vse planince in ljubitelje pohodništva Savinske regije in širše.