7. april 2018 – Slapovi Bohorja

NA POHOD NA BOHORSKE SLAPOVE smo šli v soboto, 7. aprila 2018,

Z osebnimi avti smo se peljali čez Sevnico in Blanco do izhodišča v naselju Jablance. Pot smo nadaljevali proti slapovom Bojanca, Pekel in Ubijavnik ter se povzpeli do Koče na Bohorju (896m). Na izhodišče smo se vrnili po bližnjici. Nato smo se zapeljali še v bližino slapa Bojavnik in si ga ogledali.
Porabili smo približno 6 ur.
Tura je potekala po lahki poti, ki pa mestoma preči potok in je na posameznih odsekih spolzka.

10. marec 2018 – Macelj

Z osebnimi avti smo se peljali čez Rogatec do naselja Sv. Jurij pod Donačko goro (346m). Povzpeli smo se do markirane poti, ki pod Donačko goro vodi do prelaza Vrhe in mimo vrhov Veliki Diplavec ter Veliki Belinovec, do grebena Macelj (718m). Greben se nahaja na slovensko – hrvaški meji. Pot smo malo skrajšali zaradi globokega južnega snega. Na izhodišče smo se vrnili po isti poti. Hodili smo cca 4 ure.

16. februar 2018 – 38. Letni zbor društva

REDNI LETNI ZBOR DRUŠTVA smo imeli v petek 16.2.2018 v planinski postojanki na Uršuli.

Na zboru smo obravnavali naše delo v preteklem letu, sprejeli plan dela za leto 2018 in izvolili nov odbor društva . Nato sta nam Pia in Andrej na kratko predstavila njuna doživetja, ko sta prekolesarila celotno turno kolesarsko pot -STKP. Po tem pa smo nadaljevali z družabnim delom našega zbora.

 

10. februar 2018 – 37. Drameljski pohod

V soboto, 10.2.2018 je bilo v Dramljah, kljub  – 5 stopinj C  in rahlemu  sneženju zelo živahno.  Na 37. pohod po drameljski planinski poti se je podala 400 glava množica pohodnikov. Prehodili so označeno okrog  20. km dolgo zasneženo planinsko krožno pot, ki se je tudi letos  začela v gasilskem domu v Dramljah. Pohodniki so dobili startni kartonček in se podali na pravo zimsko pot. Preko zasneženih hribčkov so pohodniki prešli kontrolne točke organiziranega pohoda, popili čaj, si vtisnili kontrolne žige in si spotoma ogledali  znamenito Žiško kartuzijo in gostilno Gastuž, ter nadaljevali na Uršulo do planinske postojanke.

Del poti so hodili po poti, kjer je leta 1944 legendarna XIV osvobajala naše kraje.

Domačini pa so na kontrolnih točkah in ob poti pripravili še kaj za pod zob.

Na Uršuli v planinski postojanki je bil zaključek pohoda z vpisom pohodnikov in podelitvijo značk in priznanj.

Za 37. pohod smo se dobro  pripravili. Marljivi drameljski planinci smo postorili vse potrebno, da so se udeleženci pohoda počutili v Dramljah prijetno, se na zaključku malo poveselili in zadovoljni nadaljevali pot domov.

Veseli smo, da je pohod po DPP dobro obiskan, da ljudje radi prihajajo v Dramlje, nas spodbujajo, da  pridejo na 38. pohod!

Pohod po Drameljski Planinski Poti ni dogodek samo za PD in KS Dramlje, ampak je postal  priljubljen tradicionalen pohod za vse planince in ljubitelje pohodništva Savinske regije in širše.

27. januar 2018 – Mala gora nad Ribnico – Sveta Ana – Grmada

Z osebnimi avtomobili smo se peljali po AC do LJ in do Ribnice. Parkirali smo v Lepovčah in šli mimo Jamarskega doma do Planinske koče pri sv. Ani (920m). Pot smo nadaljevali do sten sv. Ane (964m) in se zaradi v močnem vetru podrtega in polomljenega drevja, pot je bila takorekoč neprehodna, vrnili po isti poti v Ribnico, se odpeljali v Ortnek in iz Velike Polane šli na  Grmado (887m) do planinskega doma. Vrnili smo se po isti poti na izhodišce. Nad V. Polano smo videli sekvojo – drevo, ki je znano v ameriškem narodnem parku Yosemite in je redek primer v Sloveniji ( doseže višinocca 100m).                                                                                                                                                           Hodili smo cca 5 ur.

 

 

21. januar 2018 – Remšnik- Kapunar

Z osebnimi avti smo se peljali čez Maribor do naselja Remšnik nad dravsko dolino (685m) in se povzpeli do cerkve Sv. Pankracija (900m) na slovensko – avstrijski meji, kjer je na zvoniku tudi razgledna ploščad, ki pa je pozimi zaprta. Pot smo nadaljevali tik ob meji po avstrijski strani mimo Pongraca (994m) do Kapunarja (1.050m). Na izhodišče smo se vrnili mimo Sv. Urbana.

Skupaj smo hodili cca. 5 ur.